Defendo

Katso seuraavien peruskurssiemme alkamisajankohdat ja tarkemmat tiedot peruskurssit -sivulta.

Yleistä tietoa lajista

Defendon on alunperin kehittänyt everstiluutnantti William E. FAIRBAIRN, joka toimi Kiinassa Shanghain poliisin pääkouluttajana vuosina 1907 - 1940. Fairbairn toimi myös toisen maailmansodan aikana länsi- liittoutuneiden vakoojien koulutuskeskuksen kouluttajana salaisessa Camp X koulutuskeskuksessa vastaten mm. lähitaistelukoulutuksesta, jossa defendoa kehitettiin eteenpäin.

"Jokaisen siviilin, mies tai nainen, joka kävelee autiota katua keskiyöllä, tai pelkää henkensä edestä kaupungin pimeässä osassa, tulisi tutustua tähän menetelmään. Kerran opittuasi, sisäistät rohkeuden ja itseluottamuksen, joka tulee varman tietämyksen myötä kuinka hallita mikä tahansa vaarallinen tilanne, jonka saatat kohdata" - Everstiluutnantti William Ewart Fairbairn

Defendo kehittyi toisen maailmansodan jälkeen Kanadan poliisin toimesta lähes nykyiseen muotoonsa. Siitä muodostui Modern Defendo CQB itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä.

Skandinaviaan Moderd Defendo CQB rantautui vuonna 2005 Jyrki Saarion toimesta.

Järvenpään Kehäkarhujen valmentajista Juha Saurama, Mika Innala ja Jorma Vilkman suorittivat lajin ohjaajakoulutuksen keväällä 2006. Myöhemmin Linda Sippel, Markku Simonen, Petri Rasanen, Tuomas Patanen ja Hannu Häyrinen suorittavat myös tasokkaan ohjaajakoulutuksen. Mika Innala on seuramme defendon lajivastaava.

"Defendo on hämmästyttävän yksinkertainen ja tehokas. Siinä on vain 65 tekniikkaa, jotka pystyy oppimaan ja omaksumaan nopeasti. Lisäksi siitä on karsittu pois turhat temput, jotka eivät kuitenkaan käytännössä toimisi."

Defendo on jaettu kuuteen eri koulutus- ja harjoitusjaksoon, jotka päättyvät tasotestiin. Koulutus- ja harjoitusjaksot ovat:

Valmentajat

Varusteet

Defendon harjoittelija tarvitsee seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tulokseen johtavaa:

Seuramme myy jäsenistölleen laadukkaita Fairtex ja Adidas harjoitusvarusteita. Niitä voi tiedustella seuran toimistolta.

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa. Lisätietoja peruskurssit -sivulta.

Annamme defendosta myös yksityisopetusta sekä järjestämme mm. yrityksille omia räätälöityjä koulutuksia. Lisätietoja toiminnanjohtaja Juha Saurama p. 0400428018 tai email. info@kehakarhut.fi