European Kyusho Jitsu Tuite / Hermopistekamppailu

Katso seuraavien peruskurssiemme alkamisajankohdat ja tarkemmat tiedot peruskurssit -sivulta.

Yleistä tietoa lajista

EKJT (European Kyusho Jitsu Tuite) on suoraviivainen ja tehokas suomalainen kamppailulaji. Vaikka lajin harjoittelussa käytetään paljon kamppailutyyppisiä harjoitteita, - mm. nyrkkeily ja mattopaini kuuluvat monipuoliseen harjoitusvalikoimaan - katsotaan asioita voimakkaasti käytännön itsepuolustuksen näkökulmasta. Kyse ei siis ole kilpailu- tai urheilulajista.

EKJT:n tekniikat ovat yksinkertaisia ja suoraviivaisia ja ne on suunniteltu toimimaan myös ahtaissa tiloissa ja huonoissa olosuhteissa. Myös hermopisteet (kyusho) ja nivellukot (tuite) ovat tärkeä osa EKJT:n itsepuolustusrepertuaaria. Kuitenkaan hermopisteiden ”toimiminen” ei ole tekniikoita suunniteltaessa ollut ratkaisevassa asemassa; niillä tehostetaan tekniikoiden toimivuutta ja parhaassa tapauksessa pystytään lopettamaan itsepuolustustilanne nopeasti ja vaarattomasti.

EKJT:ssa hyödynnetään anatomian, akupunktion, kiinalaisen ja länsimaalaisen lääketieteen perusteita sekä EKJT -filosofiaa, jossa tärkeää osaa näyttelee myös taktinen ajattelu: ennakointi, etäisyys ja esteet. Lajiin kuuluvat myös potkut, lyönnit, alasviennit, mattotekniikat, hallintaotteet, asetekniikat, raudoitus, Finnish Kyusho Sparring ja kolmeosainen liikesarja Pohjoinen Karhu.

Lajissa on käytössä perinteinen vyöjärjestelmä: valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea (1.kyu), musta (1.dan). Opetuksessa otetaan huomioon ihmiskehon luontaiset reaktiot ja liikeradat. EKJT sopii kaikille kamppailusta ja itsepuolustuksesta kiinnostuneille. Lajin kehittäjä on turkulainen Soke Tero Laaksonen (8.dan).

Yhteys: ekjt@kehakarhut.fi tai info@kehakarhut.fi

Valmentajat

Varusteet

Kysho jutsun harjoittelijat tarvitsevat seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta:

Seuramme myy jäsenistölleen laadukkaita Fairtex (www.fairtex.fi) ja Adidas harjoitusvarusteita. Niitä voi tiedustella seuran toimistolta.

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa. Lisätietoja peruskurssit -sivulta.