Itsepuolustus- ja kamppailulajit – yli 350m2 harjoittelutilaa – koulutetut ohjaajat – kaikki lajit samalla hinnalla – peruskurssit kaksi kertaa vuodessa

Arvot

Koulukiusaamisen ehkäisytyö

Järvenpään Kehäkarhut ry käynnisti vuonna 2006 projektin, jossa kaikki seuran harrastajat sitoutuvat koulukiusaamisen ehkäisyyn. Projektin myötä kukaan seurassa urheileva nuori tai lapsi ei syyllisty koulussa kiusaamiseen, eikä myöskään hyväksy muiden kiusaamista.

Järvenpään Kehäkarhut ry on luonut työkaluja koulukiusaamisen ehkäisemiseksi, joita jaetaan seuramme lasten- ja nuorten harjoitusryhmien valmentajille. Koulukiusaamista käsitellään junnuryhmän harjoituksissa osana lajiharjoittelua.

Varsinainen projekti loppui vuonna 2009 mutta siitä jäi vakiintunut käytäntö seuramme toimintaan. Kukaan seuramme jäsen ei kiusaa toista koulussa, eikä hyväksy myöskään muiden kiusaamista!

Järvenpään Kehäkarhut ry on saanut useita palkintoja koulukiusaamisen ehkäisytyöstä, mutta tärkeintä on ollut se, että osaltamme olemme pystyneet vaikuttamaan positiivisemman kouluilmapiirin muodostumiseen Järvenpään alueella.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen ja Kehäkarhujen Anton Poropudas sekä Juha Saurama

Syrjäytymässä olevien nuorten auttaminen

Järvenpään Kehäkarhut ry pyrkii valmentamaan nuoria jäseniään kokonaisvaltaisesti, johon mm. kuuluu yhteisöllisten arvojen mieltäminen.

Seuramme puuttuu jäseniemme käytöshäiriöihin, häiriökäyttäytymisiin ja rikkeisiin. Käytössämme on säännöt, joita kaikkien on noudatettava.

Järvenpään Kehäkarhut on mahdollistanut historiansa aikana usealle nuorelle mahdollisuuden kiinnittyä urheilun kautta yhteiskuntaan. Yhteistyötä näiden nuorten kanssa on tehty ja tehdään edelleen yhdessä eri viranomaisten kanssa. Järvenpään sosiaalitoimiston kautta harjoitteluun mukaan tulleista nuorista useat ovat löytäneet uuden elämänlangan kamppailu-urheilun myötä ja kasvaneet yhteiskuntakelpoisiksi veronmaksajiksi.

Työ apua tarvitsevien nuorten kanssa on haastavaa mutta hyvin antoisaa. Seura antaa tähän työhön joka vuosi myös budjetistaan merkittävän panostuksen. Seuramme on palkittu ja huomioitu useilla tunnustuksilla tekemästämme työstä, tärkeintä kuitenkin on ollut nähdä entinen ”ongelmanuori” yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä.

Juha Saurama nimitettiin vuoden 2008 järvenpääläiseksi nuorten eteen tehdystä työstä!

Lisätietoja saa Juha Sauramalta info@kehakarhut.fi tai junioriryhmän vastuuvalmentajalta Mikko Koivu-Jolma mikko.koivu-jolma@tietovipu.fi