Potkunyrkkeilyn ja nyrkkeilyn tuomarijaos

Järvenpään Kehäkarhut perusti vuonna 2002 itsenäisen tuomarijaoksen. Sen pääasiallinen tehtävä on kouluttaa potkunyrkkeilyn ja nyrkkeilyn tuomareita sekä pitää huolta siitä, että kilpaottelijoittemme mukana kilpailuissa on myös oma tuomarimme. Tuomarijaoksen tärkeä tehtävä on myös tuomareiden jatkuva kouluttaminen. Tuomarikoulutusta toteutetaan myös  kilpaottelijoidemme otteluharjoituksissa, joissa tuomarit harjoittelevat kehätuomarityöskentelyä sekä otteluiden arvostelua.

Muuta

Tuomarijaostamme "vetää" Suomen Potkunyrkkeilyliiton tuomarivaliokunnan puheenjohtaja Vesa Sillanpää vesa_sillanpaa@pp.inet.fi.

Tuomo Vahteralle myönnettiin potkunyrkkeilyn kultainen tuomarikortti lajin EM kilpailuissa Lissabonissa syksyllä 2006

Ylituomari Sami Savo

Ylituomari Sami Savo on seuramme perustajajäsen. Savo otteli potkunyrkkeilyä aktiiviaikanaan sarjassa 86 kiloa. Lyhyellä ottelijanurallaan Savo ei hävinnyt yhtään ottelua. Klaukkalassa 1980-luvulla karatella ja taekwondolla aloittanut Sami Savo käynnisti 1990-luvun alussa Suomessa kädenvääntö innostuksen. Hän toimi hyvin aktiivisesti Suomen kädenvääntöliitossa aluksi aktiivi kilpailijana osallistuen mm. kovatasoiseen Golden Arm turnaukseen Tukholmassa. Kädenvääntötuomarina Sami Savo oli kiistatta maamme paras, jota kyseltiin usein ulkomaille tuomitsemaan. Sami Savo toimi myös Järvenpään Kädenvääntäjät puheenjohtajana. Savo oli myös perustamassa Järvenpään Kehäkarhuja Juha Sauraman ja Teemu Erikssonin kanssa. Järvenpään Kehäkarhujen toiminnan laajentuessa Savo jätti kädenväännön ja siirtyi potkunyrkkeilyn- ja vapaaottelun tuomaritoimintaan. Vapaaotteluiden tuomarityöskentelystä Savo jäi pois vuonna 2002. Samana vuonna hän sai ainoana suomalaistuomarina kansainvälisen "kultaisen tuomarikortin", joka myönnettiin hänelle vuoden 2002 Euroopan mestaruus kilpailuissa Italian Jesolossa. Sami Savo on myös koulutettu nyrkkeilytuomari.

Seuramme tuomarit ovat:

Sami Savo ylituomari p. 040 5037007 - Kultainen tuomarikortti (potkunyrkkeily)

Vesa Sillanpää - Tuomarijaoksen vetäjä

Tommi Rajala

Tuomo Vahtera - Kultainen tuomarikortti (potkunyrkkeily)

Jorma Vilkman

Petri Arras

Juha Saurama

Tom Elmgren potkunyrkkeilytuomari (nyrkkeilyssä Elmgren edustaa Viipurin nyrkkeilijöitä)

Jari Murtomäki potkunyrkkeilytuomari (nyrkkeilyssä Murtomäki edustaa Stadi Boxing:a)

Tero Puukko

Sanna Laine

Antti Vähämaa

Jyri Lehtinen