Tervetuloa mestarien seuraan! 

Harjoitusmaksut

Kausimaksu
240€

Kausimaksu oikeuttaa harjoituksiin osallistumisen kevät- tai syyskaudella. Kausimaksi sisältää harjoittelun kaikissa lajeissa sekä osallistumisen peruskursseilla.

Peruskurssi
120€

Sisältää kaikkien lajien peruskursseille osallistumisen. Peruskurssit kestävät kaksi kuukautta.

Kilpailijat
100€

Kilpailija harjoittelee kilparyhmässä ja kilpailee aktiivisesti. Kausimaksu kevät- tai syyskaudella.

Jatkokurssi
120€

Peruskurssin jälkein loppukauden (kevät- tai syyskausi) harjoittelu.

Juniori- nuorten ryhmä
160€

Juniori potkunyrkkeily/nyrkkeily, nuorten potkunyrkkeily/nyrkkeily sekä Brazilian jiu-jitsu juniori-ja nuorten ryhmissä harjoittelevat.

Kannatusjäsenmaksu
50€

Kannatusjäsenmaksu ei sisällä harjoittelua.

Maksuvälineet

Käteinen ja pankkikortti. Lisäksi maksuvälineiksi kelpaavat Smartum liikunta- ja kultturisetelit, Smartum saldo, Virikeseteli ja -kortti, Sporttipassi, sekä Ticket Mind and Body.

 

Tervetuloa löytämään itsellesi uusi harrastus!

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on erittäin hauskaa ja tehokasta liikuntaa.

Kuntonyrkkeily on ehkä helpoin tapa tulla kamppailulajien maailmaan. Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan normaaleita nyrkkeilyharjoitteita, pois lukien otteluharjoitteet, jotka ovat aina vapaaehtoisia. Kuntonyrkkeily on oiva tapa kohottaa kuntoa ja hankkia itsepuolustustaitoa. Se myös avaa tehokkaasti niska-hartiaseudun lihaksia.

Kuka voi harrastaa kuntonyrkkeilyä?

Kaikki yli 13- vuotiaat miehet ja naiset voivat harrastaa kuntonyrkkeilyä. Mukaan pääsee peruskurssin kautta, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa: tammikuussa ja elokuussa. Peruskurssi kestää noin 2 kk ja harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa.

Peruskurssin jälkeen siirrytään kuntonyrkkeilijöiden harjoitusryhmään, jossa syvennytään lajiin perusteellisemmin. Harjoitteet tulevat vaativammiksi ja tehokkaammiksi. Kuntonyrkkeilijöiden harjoitusryhmä harjoittelee neljä kertaa viikossa. Kuntonyrkkeilyryhmään voi tulla mukaan myös seuran ulkopuolelta, mikäli lajin perusasiat on joskus opittu. Esim. potkunyrkkeilyn, krav magan tai thainyrkkeilyn peruskurssin suorittanut voi hyvin tulla mukaan ilman kuntonyrkkeilyn peruskurssia.

Järvenpään Opiston ryhmä

Tyky-ryhmä on Järvenpään Opiston tuottamaa nyrkkeilyä ja se harjoittelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16 – 17. 

Esimakua kuntonyrkkeilytreeneistä!

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivastaaviin tai  info@kehakarhut.fi.

Tarvitset seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta:

 • Nyrkkeilyhanskat
 • Nyrkkeilykypärä
 • Käsisiteet
 • Sisäjalkineet, mielummin paini- tai nyrkkeilytossut
 • Sisäliikuntavaatteet

Seuramme netti-sivuilla varustekauppa myy laadukkaita TOPTEN harjoitus- ja kilpavarusteita. Varusteita voi tiedustella seuran toimistolta tai lajivalmentajilta.

Teemu Eriksson
Lajivastaava
 Siiri Haapsaari
 Ari Törmälä
 Ira Kuusisalo
 Timo Ryökäs

Juha Saurama

Sanna Erdogan

Pekka Kärkkäinen
Opiston Tyky valmennus

Kaikki yli 13- vuotiaat miehet ja naiset voivat harrastaa kuntonyrkkeilyä. Mukaan pääsee peruskurssin kautta, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa: tammikuussa ja elokuussa. Peruskurssi kestää noin viisi viikkoa ja harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa.

Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

 

Potkunyrkkeily

Potkunyrkkeily yhdistää nyrkkeilyn käsitekniikan ja karaten jalkatekniikat.

Potkunyrkkeily eli Kickboxing sai alkunsa 1970-luvulla Yhdysvalloissa, kun keksittiin yhdistää nyrkkeilyn vahvat käsitekniikat ja karaten jalkatekniikat.

Suomeen potkunyrkkeily rantautui 1980-luvun alussa Auvo Niinikedon tuomana. Suomen potkunyrkkeilyliitto perustettiin v. 1994 ja se on maailmanliitto WAKO:n ja WAKO Europen jäsen.

Potkunyrkkeilyä harjoitellaan ja otellaan maailmalla useilla erilaisilla WAKO-säännöillä, kuten esim. Full Contact, K1, Low Kick, Light Contact, Point Fighting ja Kick Light. Suomalaiset ovat saavuttaneet useita EM- ja MM- mitaleita lajin arvokilpailuissa. (Lähde: Suomen potkynyrkkeilyliitto)

Potkunyrkkeily Kehäkarhuissa

Järvenpään Kehäkarhuissa harjoitellaan kaikkia potkunyrkkeilyn ottelumuotoja. Käytännössä samat harrastajat harjoittelevat kaikkia näitä.

Seuramme potkunyrkkeily on maustettu paljolti nyrkkeilyllä, jonka lajitietämystä seurassamme on paljon. Moni potkunyrkkeilyn harrastaja seurassamme harrastaa myös nyrkkeilyä samanaikaisesti. Naisten ja tyttöjen osuus harrastajista on jo noin puolet.

Seurassamme on useita potkunyrkkeilyn harjoitteluryhmiä.

Potkunyrkkeily kilpailumielessä

Lähes jokainen lajin aloittanut tulee mukaan vain harrastus- ja kuntoilumielellä, mutta jokaiselta peruskurssilta nousee aina muutama, jotka harjoittelevat kilpailut tähtäimessään. Seuramme panostaa erittäin paljon niihin, jotka sitoutuvat harjoitteluun kilpailumielessä.

Kilparyhmään on mahdollista päästä mukaan. Lisätietoja saa kilparyhmän valmentajilta.

 

Seuramme arvokisamitalistit potkunyrkkeilyssä:

 

 Jukka Saarinen, MM 1, EM 1

Hanne Lauslehto, MM 1, EM 1 (2x)

Jenna Puurunen, MM 3, EM 2, MM1

Akseli Saurama, MM 2, EM 3

Anton Poropudas, EM 2, MM 1

Anne Vuorinen, MM 2

Juha Saurama, EM 2

Antti Rintanen EM 3

Erika Rinne MM 1

 

Nimesi menee täällä

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

 Lisenssivakuutus

Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry päätti vuonna 2002, että jokaisella lajia harrastavalla pitää olla Suomen Potkunyrkkeilyliiton ja Pohjola vakuutusyhtiön lisenssivakuutus. Vakuutukseksi käy myös oma vapaa-ajan vakuutus, mikäli se nimenomaan kattaa potkunyrkkeilyn.

Lisenssivakuutuksen voi ottaa netissä www.kickboxing.fi.

 

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivalmentajiin tai info@kehakarhut.fi.

Tarvitset seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta:

 • Nyrkkeilyhanskat
 • Nyrkkeilykypärä – hyvä olla
 • Käsisiteet – hyvä olla
 • Jalkasuojat
 • Potkunyrkkeilyhousut ja vyö
 • Alasuojat – hyvä olla

Seuramme sivuilla varustekauppa myy  laadukkaita TOPTEN- harjoitus- ja kilpavarusteita. Varusteita voi tiedustella seuran toimistolta.

Potkunyrkkeilyvalmentajat:
Juha Saurama, Jyri Lehtinen, Kasper Kuosmanen, Tero Puukko, Mika Niittymäki, Timo Ryökäs, Marko Siren, Petri Kataja, Aapo Pietarinen, Pasi Virta, Tomi Hoviaro, sekä junnu-potkunyrkkeily Risto Pelkonen ja Petri Pajarinen
Potkunyrkkeilyn kilparyhmän valmentajat: Juha Saurama, Petri Surakka, Jukka Saarinen ja Sanna Erdogan

 

Toni Heinikoski
Potkunyrkkeily harrastajaryhmän lajivastaava

 

Petri Surakka Potkunyrkkeily nuorten ryhmä lajivastaava
Mikko Koivu-Jolma
Junnu-potkunyrkkeily lajivastaava

Potkunyrkkeilyn peruskurssi on yli 14-vuotiaille miehille ja naisille ilman yläikärajaa. 

Nuorilla 14 – 18 -vuotiaille on myös oma peruskurssi.

Junnu-potkunyrkkeilyn peruskurssi on tarkoitettu 7 – 13 -vuotiaille.

Peruskurssilla potkunyrkkeilyn harjoittelu aloitetaan lajin alkeista ja harjoituksissa jokainen saa harjoitella oman fyysisen kuntonsa rajoissa. Harjoitusten fyysinen rasitus kasvaa sopivalla tahdilla kurssin edetessä.

Peruskurssi päättyy keltaisen vyön kokeeseen. Harrastuksen edetessä seuran ohjaajat kannustavat ja ohjaavat harrastajia suorittamaan seuraavia vyöasteita taitojen kasvaessa.

Potkunyrkkeilyn harjoittelu on turvallista ja harjoituksissa on mukava ja kannustava ilmapiiri.

Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

Peruskurssit kestävät lajista riippuen n. 2kk. Mahdollisten tasokokeiden ajankohdat ilmoitetaan peruskurssien aikana. Juniorikurssit kestävät 6kk.

Peruskurssit 120€ ja juniorit 160€ (6kk). Yhdellä maksulla voi osallistua jokaiselle seuramme järjestämälle peruskurssille.

Brazilian Jiu-Jitsu

MTehokas ja tunnettu kamppailu- ja itsepuolustustyylisuunta

Brasilialainen jiu-jitsu kamppailulajeja vakavasti harrastavien piirissä jo laajalti tunnettu ja tehokkaaksi tunnustettu kamppailu- ja itsepuolustustyylisuunta.

Brasilialaisen jujutsun maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui 90-luvun alussa ensimmäisten USA:ssa suurelle yleisölle järjestettyjen vapaaottelujen (Ultimate Fighting Championships, UFC) myötä. Kisoissa oli edustettuna erilaisten kamppailulajien edustajia, mutta erityisesti hämmästeltiin brasilialaista jujutsua, jonka hoikka ja pienempikokoinen edustaja kukisti kaikki vastustajansa näytöstyyliin näiden koosta ja tyylilajista riippumatta.

Alun perin Gracie-suvun perinteisestä japanilaisesta jujutsusta kehittämällä brasilialaisella jujutsulla ehti ennen UFC-kisoja olla yli puolen vuosisadan historia takanaan Brasiliassa. Lajin perusta on ollut itsepuolustus, mutta osa-alue on nykyään monen kohdalla jäänyt kilpailumuotojen varjoon.

Kuka voi harrastaa Brasilialaista jujutsua?

Brasilialaista jujutsua voivat harrastaa miehet ja naiset, pojat ja tytöt, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Painotus itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun sekä vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan tavoitteista kiinni. Laji vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti.

Brasilialainen jujutsu on konkreettinen laji jota sovelletaan harjoitteluotteluissa. Omien rajojen kohtaaminen on osa harjoittelua. Harvassa lajissa saadaan konkreettisia tuloksia yhtä nopeasti.

Harjoittelijoiden edistyminen hämmästyttää yhä uudestaan niin valmentajia kuin harjoittelijoitakin. Pienempi ja hennompi lajin harrastaja huomaa vähitellen voivansa selviytyä kookkaamman vastustajansa puserruksessa ja tekniikoiden kehittyessä edetä hallitsemaan eri tilanteita.

Muodollisina edistymisen mittoina ovat vyöarvot: valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta.

Moniin kamppailulajeihin verrattuna brasilialaisessa jujutsussa on edelleen työntäyteistä edetä vyöasteikossa. (teksti:Markku Juntunen, www.bjjliitto.fi) 

Kilpaileminen

Seuramme Brazilian jiu-jitsun harrastajat kilpailevat myös aktiivisesti. Kilpailijat ovat menestyneet mm. Suomen mestaruus kilpailuissa sekä Finnish Open turnauksessa. Matti Wellströn on mm. lajin EM kolmonen Super-haevy purble Master5 sarjassa vuodelta 2020.

Kilpailijat harjoittelevat lajivastaava Hannu Häyrisen johdolla yhdessä muiden harrastajien kanssa. Kilpailemisesta lisätietoja Hannu Häyrinen tai lajivalmentajilta.

 

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivalmentajiin tai info@kehakarhut.fi.

Tarvitset seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta:

 • BJJ Gi

Varusteita voi tiedustella lajin valmentajilta.

Hannu Häyrinen lajivastaava

Valmentajat
Matti Wellström
Simo Aho
Janne Toivanen

Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

Peruskurssimaksulla voi harjoitella 2kk. Valmentajat ilmoittavat missä kohtaa harjoittelu muuttuu kausimaksulle. Juniorit voivat harjoitella koko harjoituskauden 160€ maksulla.

Peruskurssit 120€ ja juniorit 160€ (6kk). Yhdellä maksulla voi osallistua jokaiselle seuramme järjestämälle peruskurssille.

gs.

Krav Maga

Itsepuolustusjärjestelmä Israelin armeijasta

Krav Maga on Israelin armeijan puolustusvoimien ja turvallisuusjoukkojen virallinen itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, joka on alun perin sotilaskäyttöön suunniteltu. Tekniikat perustuvat pääsääntöisesti ihmisen luonnollisiin reaktioihin ja ovat siten helposti omaksuttavissa sekä mahdollisimman yksinkertaisia, tehokkaita ja suoraviivaisia.

Krav Magassa harjoitellaan yhtä tai useampaa vastustajaa vastaan sekä puolustamaan sivullisia erilaisissa uhka- ja väkivaltatilanteissa. Järjestelmä pitää sisällään myös puolustautumisen eri tavoin aseistettuja hyökkääjiä vastaan. Sitä käyttävät eri viranomaiset, puolustusvoimat ja turvallisuusmiehet ympäri maailmaa.

Krav Magan on kehittänyt jo edesmennyt Imi Lichtenfeld. Hänen toimintaansa on jatkanut ja kehittänyt edelleen israelilainen Eyal Yanilov, joka on Krav Maga Global (KMG) -liiton toiminnasta vastaava pääkouluttaja.

Järvenpään Kehäkarhut ry:n lajivalikoimaan Krav Maga tuli heti lajin alkuvaiheessa (v. 1996). Seuramme oli toinen seura maassamme, joka aloitti lajin peruskurssin ja aktiivisen toiminnan Suomessa. Juha Saurama kävi Suomen ensimmäisen ohjaajakoulutuksen ja aloitti heti lajin opettamisen Järvenpäässä.

Krav Magassa ei voi kilpailla. Lajiin sisältyvät tasoasteet, joilla mitataan harjoittelijan kehittymistä lajin tekniikoiden parissa. Tarkempia tietoja tasokoejärjestelmästä Suomen Krav maga -liiton sivuilta sekä KMG Finlandin sivuilta.

Järvenpään Kehäkarhuissa harjoitellaan lajitekniikkaa Krav Maga Global (KMG) kattojärjestön vaatimusten mukaisesti.

Harjoittelu

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa. Lisätietoja peruskurssit -sivulta.

Peruskurssin suorittaneet harjoittelevat kaksi kertaa viikossa ja harjoituksissa harjoitellaan lajitekniikoiden lisäksi mm. nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä, vapaaottelua, matto-ottelua, ennakkotapauksia, väkivallattomia tekniikoita, turvaharjoitteita, yms.

Seuramme Krav Maga on pääsääntöisesti tarkoitettu hyvämaineisille yli 17-vuotiaille miehille ja naisille.

Krav Maga naisille

Naisten krav magassa keskitytään erityisesti taktiikoihin ja tekniikoihin, joilla selvitään väkivaltatilanteista mahdollisimman tehokkaasti myös fyysistä ylivoimaa vastaan. Harjoittelu lisää omaa itsepuolustuskykyä ja mahdollisuuksia suojella muita. Se opettaa, kuinka käyttää sekä vahvuuksia että heikkouksia hyödyksi.

Naisten krav magassa harjoitellaan puolustautumista useilla eri elämän osa-alueilla. Harjoituksiin sisältyy mm. uhkien ja väkivaltaisten tilanteiden ennalta ehkäisemistä ja niihin varautumista, fyysisen suorituskyvyn parantamista, erilaisten puolustustekniikoiden opettelua sekä henkisten valmiuksien ja suorituskyvyn kehittämistä väkivaltatilanteiden varalta.

Naisten kurssit pitävät sisällään seuraavia elementtejä:
•    Teoriaa naisten itsepuolustuksesta
•    Erilaisia päättäväisyysharjoitteita
•    Erilaisten naisille spesifien hyökkäysten ja uhkien torjuntaa
•    Vapautumisia vaarallisista otteista pystyssä ja maassa

Kehäkarhuissa on Suomessa KMG:n virallisen naisten ohjaajakoulutuksen suorittanut ohjaaja. Seura järjestää myös erityisesti naisille suunnattuja seminaareja sekä yksityisopetusta. Lisätietoa naisten Krav Magasta: kmg-naiset.com

Yksityisopetus

Annamme myös yksityisopetusta lajista, sekä järjestämme yrityksille lajin koulutuspäiviä. Lisätietoa voi tiedustella info@kehakarhut.fi p. +358400 428018

 

 

 

Lisenssivakuutus

Kaikki seuramme Krav Maga -ohjaajat on hyväksytty Eyal Yanilovin ja hänen organisaationsa toimesta lajin valmennus- ja koulutustehtäviin. Ohjaajilla on useiden vuosien kokemus Krav Magasta sekä myös muista kamppailulajeista. Osa ohjaajista valmentaa Järvenpään Kehäkarhuissa myös muita lajeja.

Kehäkarhujen ohjaajat käyvät säännöllisesti päivittämässä osaamistaan erityisesti ohjaajille tarkoitetuissa jatkokoulutuksissa.

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivalmentajiin tai info@kehakarhut.fi tai 0400 428018.

 

Tarvitset seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta:

 • Nyrkkeilykypärä – hyvä olla
 • Nyrkkeilyhanskat – hyvä olla
 • Hammassuojat
 • Vapaaotteluhanskat – hyvä olla
 • Jalkasuojat
 • Alasuojat
 • Lajiasu

Seuramme sivuilla varustekauppa myy  laadukkaita TOPTEN harjoitusvarusteita. Niitä voi tiedustella seuran toimistolta.

Mikko Laaksonen lajivastaava
Vesa Sillanpää

Tatu Ahokas

Timo Ryökäs

Vesa Roine

Juha Saurama

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa.

Peruskurssin suorittaneet harjoittelevat kolme kertaa viikossa ja harjoituksissa harjoitellaan perinteisen Krav Magan lisäksi mm. nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä, vapaaottelua, matto-ottelua, ennakkotapauksia, väkivallattomia tekniikoita, turvaharjoitteita, yms.

Seuramme Krav Maga on pääsääntöisesti tarkoitettu hyvämaineisille yli 17-vuotiaille miehille ja naisille.

 Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

Peruskurssit maksaa 120€. Yhdellä maksulla voi osallistua jokaiselle seuramme järjestämälle peruskurssille.

Kehäkarhut Street Combatives

Tehokasta itsepuolustusta

Street Combatives on osa Kehäkarhujen itsepuolustusakatemiaa. Se tarjoaa yksinkertaisen ja kaikille iästä tai fyysisestä kunnosta riippumatta tehokkaan mahdollisuuden puolustaa itseään. Pois on karsittu kaikki, mikä ei katuväkivaltatilanteessa toimi. Street Combatives sopii kaikille yli 16 -vuotiaille miehille ja naisille, jotka haluavat oppia ennakoimaan ja välttämään väkivaltatilanteita sekä puolustautumaan tarvittaessa. Street Combatives koostuu kolmesta osiosta:

 • Mentaalinen osuus joka vahvistaa henkisiä kykyjäsi itsesi puolustamiseen.
 • Taktinen osaaminen jonka avulla opit ennakoimaan ja välttämään vaaratilanteita.
 • Fyysinen osa joka sisältää fyysisen itsepuolustamisen tekniikat yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Samalla myös fyysinen kuntosi paranee.

Kehäkarhujen Street Combatives perustuu Bill Wolfen Wolfes Combatives menetelmään. Bill Wolfe toimii Kehäkarhujen Street Combatives ohjaajien kouluttajana ja mentorina.

Lue lisää Bill Wolfesta täältä: whwolfe.com

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa.

Annamme myös yksityisopetusta sekä järjestämme mm. yrityksille omia räätälöityjä koulutuksia.

Lisätietoja +358400428018 tai email. info@kehakarhut.fi

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Ikäraja 16v

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivalmentajiin tai info@kehakarhut.fi.

KSC-harjoittelija tarvitsee seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tulokseen johtavaa:

 • Nyrkkeilykypärä
 • Nyrkkeilyhanskat
 • Vapaaotteluhanskat
 • Hammassuojat
 • Jalkasuojat
 • Alasuojat
 • Lajipaita

Seuramme sivuilla varustekauppa myy laadukkaita TOPTEN harjoitusvarusteita. Niitä voi tiedustella seuran toimistolta.

Mika Innala 
Juho Issakainen
Petri Pajarinen
     Krista                                                           Korhonen  
Petri Leimulahti
Juha Saurama

  Jyrki Mikkola

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa.

Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

Peruskurssit 120€. Yhdellä maksulla voi osallistua jokaiselle seuramme järjestämälle peruskurssille.

European Kyusho Jitsu Tuite

Suomalainen hermopistekamppailulaji

EKJT (European Kyusho Jitsu Tuite) on suoraviivainen ja tehokas suomalainen kamppailulaji. Vaikka lajin harjoittelussa käytetään paljon kamppailutyyppisiä harjoitteita, – mm. nyrkkeily ja mattopaini kuuluvat monipuoliseen harjoitusvalikoimaan – katsotaan asioita voimakkaasti käytännön itsepuolustuksen näkökulmasta. Kyse ei siis ole kilpailu- tai urheilulajista.

Tekniikat

EKJT:n tekniikat ovat yksinkertaisia ja suoraviivaisia ja ne on suunniteltu toimimaan myös ahtaissa tiloissa ja huonoissa olosuhteissa. Myös hermopisteet (kyusho) ja nivellukot (tuite) ovat tärkeä osa EKJT:n itsepuolustusrepertuaaria. Kuitenkaan hermopisteiden ”toimiminen” ei ole tekniikoita suunniteltaessa ollut ratkaisevassa asemassa; niillä tehostetaan tekniikoiden toimivuutta ja parhaassa tapauksessa pystytään lopettamaan itsepuolustustilanne nopeasti ja vaarattomasti.

Filosofia

EKJT:ssa hyödynnetään anatomian, akupunktion, kiinalaisen ja länsimaalaisen lääketieteen perusteita sekä EKJT -filosofiaa, jossa tärkeää osaa näyttelee myös taktinen ajattelu: ennakointi, etäisyys ja esteet. Lajiin kuuluvat myös potkut, lyönnit, alasviennit, mattotekniikat, hallintaotteet, asetekniikat, raudoitus, Finnish Kyusho Sparring ja kolmeosainen liikesarja Pohjoinen Karhu.

Vyöjärjestelmä

Lajissa on käytössä perinteinen vyöjärjestelmä: valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea (1.kyu), musta (1.dan). Opetuksessa otetaan huomioon ihmiskehon luontaiset reaktiot ja liikeradat.

Kenelle EKJT sopii?

EKJT sopii kaikille kamppailusta ja itsepuolustuksesta kiinnostuneille. Lajin kehittäjä on turkulainen Soke Tero Laaksonen (9 dan).

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivalmentajiin tai info@kehakarhut.fi.

Kysho jutsun harjoittelijat tarvitsevat seuraavat harjoitusvarusteet, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta:

 • Nyrkkeilykypärä
 • Nyrkkeilyhanskat
 • Vapaaotteluhanskat
 • Hammassuojat
 • Jalkasuojat
 • Alasuojat
 • Pamppu (sininen vyö)
 • Käsiraudat (sininen vyö)
 • Harjoituspuukko (ruskea vyö)
 • Kävelykeppi

Seuramme nettisivuilla varustekauppa myy laadukkaita TOPTEN harjoitusvarusteita. Niitä voi tiedustella seuran toimistolta.

Marko Tikkanen

Lajivastaava
Dan 4. musta vyö

Jukka Kurkela
Valmentaja
Dan 2. musta vyö

 Rea Johansson

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa.

 Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

Peruskurssi kestää n. Vyökokeen ajankohta ilmoitetaan peruskurssin aikana.

Peruskurssit maksaa 120€. Yhdellä peruskurssimaksulla voi osallistua kaikkiin seuran lajeihin.

Toiminnallinen harjoittelu

Toiminnallisella harjoittelulla liikkuvuutta, voimaa ja hyvää oloa!

Kahvakuula eli girya (eng. kettlebell) on pyöreä kahvallinen metallikuula, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta.

Kokoja

Kuulia on eri kokoja, perinteiset koot ovat 8, 16, 24 ja 32 kiloa mutta Suomesta saa paljon välikokojakin. Tyypillinen aloituspaino naisille on 8 kg ja miehille 16 kg. Kahvakuulan erityispiirre on sen soveltuvuus koko kehon liikkeisiin, kuten heilautukseen, tempaukseen ja rinnallevetoon ja työntöön, eli liikkeisiin jotka ovat painonnostosta tuttuja.

Liikket

Liikkeet ovat monien mielestä paljon helpompia oppia kuin tangolla tehtävät versiot. Siksi kahvakuulailua kutsutaankin koko kansan painonnostoksi, sillä jokainen voi saada paljon painonnostoliikeiden hyötyjä itselleen pienellä harjoittelulla. Koko kehon liikkeet itsessään tai yhdistettynä muuhun harjoitteluun ova tehokasta liikuntaa, sillä niissä käytetään koko kehon lihaksistoa hyväksi. (Lähde: Suomen kahvakuula ry.)

Toiminnallinen harjoittelu Kehäkarhujen kahvakuulatunneilla

 Kehäkarhujen kahvakuulatunneilla mukana on vahvasti myös toiminnallinen harjoittelu. Toiminnallisessa harjoittelussa kahvakuulien lisäksi käytetään omaa kehon painoa, vastuskuminauhoja, kuntopalloja ym. välineitä harjoittelun lisänä.

Tunneilla keskitytään huolelliseen alkulämmittelyyn sekä liikkuvuutta, tasapainoa, voimaa ja kuntoa parantaviin harjoitteisiin. Kaikkeen siihen mitä tarvitse arkipäivän askareissa toimiaksesi ja voidaksesi paremmin.

Miten pääsen mukaan?

Jos sinulla ei ole aikaisempaa taustaa kamppailulajeista, harjoituksiin pääset helpoiten mukaan peruskurssien kautta. Peruskurssien alkamisajankohdat ja treeniajat voit tarkistaa alta.

Jos sinulla on jo aikaisempaa lajikokemusta, voit tulla käymään salilla tai olla yhteydessä lajivalmentajiin tai info@kehakarhut.fi.

Erillisiä lajikohtaisia varusteita ei vaadita

Kati Pyykkönen                               

 

Laura Holttinen

Petra Korhonen

Inka Patanen lajivastaava
                                                  Tony Heinikoski 

 

 

 

Seuraavat peruskurssit alkavat tammikuussa 2021. Lisätietoja info@kehakarhut.fi tai +358 400428018

Peruskurssit kestää noin 2kk, jonka jälkeen harjoittelijat maksavat loppukauden kausimaksun. Valmentajat ilmoittavat tästä ajankohdasta.

Peruskurssit maksaa 120€. Yhdellä maksulla voi osallistua jokaiselle seuramme järjestämälle peruskurssille.

Nimesi menee täällä
Kati Pyykkönen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Junioritoiminta

Seuramme ottaa uusia junnu sekä nuorten ryhmän harjoittelijoita sekä peruskursseilla kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja tammikuussa, että mahdollisuuksien mukaan myös kesken kautta.