Itsepuolustusjärjestelmä Israelin armeijasta

Krav Maga on Israelin armeijan puolustusvoimien ja turvallisuusjoukkojen virallinen itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, joka on alun perin sotilaskäyttöön suunniteltu. Tekniikat perustuvat pääsääntöisesti ihmisen luonnollisiin reaktioihin ja ovat siten helposti omaksuttavissa sekä mahdollisimman yksinkertaisia, tehokkaita ja suoraviivaisia.

Krav Magassa harjoitellaan yhtä tai useampaa vastustajaa vastaan sekä puolustamaan sivullisia erilaisissa uhka- ja väkivaltatilanteissa. Järjestelmä pitää sisällään myös puolustautumisen eri tavoin aseistettuja hyökkääjiä vastaan. Sitä käyttävät eri viranomaiset, puolustusvoimat ja turvallisuusmiehet ympäri maailmaa.

Krav Magan on kehittänyt jo edesmennyt Imi Lichtenfeld. Hänen toimintaansa on jatkanut ja kehittänyt edelleen israelilainen Eyal Yanilov, joka on Krav Maga Global (KMG) -liiton toiminnasta vastaava pääkouluttaja.

Järvenpään Kehäkarhut ry:n lajivalikoimaan Krav Maga tuli heti lajin alkuvaiheessa (v. 1996). Seuramme oli toinen seura maassamme, joka aloitti lajin peruskurssin ja aktiivisen toiminnan Suomessa. Juha Saurama kävi Suomen ensimmäisen ohjaajakoulutuksen ja aloitti heti lajin opettamisen Järvenpäässä.

Krav Magassa ei voi kilpailla. Lajiin sisältyvät tasoasteet, joilla mitataan harjoittelijan kehittymistä lajin tekniikoiden parissa. Tarkempia tietoja tasokoejärjestelmästä Suomen Krav maga -liiton sivuilta sekä KMG Finlandin sivuilta.

Järvenpään Kehäkarhuissa harjoitellaan lajitekniikkaa Krav Maga Global (KMG) kattojärjestön vaatimusten mukaisesti.

Harjoittelu

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa. Peruskurssin suorittaneet harjoittelevat kaksi kertaa viikossa ja harjoituksissa harjoitellaan lajitekniikoiden lisäksi mm. nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä, vapaaottelua, matto-ottelua, ennakkotapauksia, väkivallattomia tekniikoita, turvaharjoitteita, yms.

Seuramme Krav Maga on pääsääntöisesti tarkoitettu hyvämaineisille yli 17-vuotiaille miehille ja naisille.

Kaikki seuramme Krav Maga -ohjaajat on hyväksytty Eyal Yanilovin ja hänen organisaationsa toimesta lajin valmennus- ja koulutustehtäviin. Ohjaajilla on useiden vuosien kokemus Krav Magasta sekä myös muista kamppailulajeista. Osa ohjaajista valmentaa Järvenpään Kehäkarhuissa myös muita lajeja.

Kehäkarhujen ohjaajat käyvät säännöllisesti päivittämässä osaamistaan erityisesti ohjaajille tarkoitetuissa jatkokoulutuksissa.

Krav Maga naisille

Naisten krav magassa keskitytään erityisesti taktiikoihin ja tekniikoihin, joilla selvitään väkivaltatilanteista mahdollisimman tehokkaasti myös fyysistä ylivoimaa vastaan. Harjoittelu lisää omaa itsepuolustuskykyä ja mahdollisuuksia suojella muita. Se opettaa, kuinka käyttää sekä vahvuuksia että heikkouksia hyödyksi.

Naisten krav magassa harjoitellaan puolustautumista useilla eri elämän osa-alueilla. Harjoituksiin sisältyy mm. uhkien ja väkivaltaisten tilanteiden ennalta ehkäisemistä ja niihin varautumista, fyysisen suorituskyvyn parantamista, erilaisten puolustustekniikoiden opettelua sekä henkisten valmiuksien ja suorituskyvyn kehittämistä väkivaltatilanteiden varalta.

Naisten kurssit pitävät sisällään seuraavia elementtejä:
•    Teoriaa naisten itsepuolustuksesta
•    Erilaisia päättäväisyysharjoitteita
•    Erilaisten naisille spesifien hyökkäysten ja uhkien torjuntaa
•    Vapautumisia vaarallisista otteista pystyssä ja maassa

Kehäkarhuissa on Suomessa KMG:n virallisen naisten ohjaajakoulutuksen suorittanut ohjaaja. Seura järjestää myös erityisesti naisille suunnattuja seminaareja sekä yksityisopetusta. Lisätietoa naisten Krav Magasta: kmg-naiset.com

Yksityisopetus

Annamme myös yksityisopetusta lajista, sekä järjestämme yrityksille lajin koulutuspäiviä. Lisätietoa voi tiedustella info@kehakarhut.fi p. +358400 428018