Krav Maga

Katso seuraavien peruskurssiemme alkamisajankohdat ja tarkemmat tiedot peruskurssit -sivulta.

Yleistä tietoa lajista

Krav Maga on Israelin armeijan puolustusvoimien ja turvallisuusjoukkojen virallinen itsepuolustus- ja lähitaistelujärjestelmä, joka on alun perin sotilaskäyttöön suunniteltu. Tekniikat perustuvat pääsääntöisesti ihmisen luonnollisiin reaktioihin ja ovat siten helposti omaksuttavissa sekä mahdollisimman yksinkertaisia, tehokkaita ja suoraviivaisia. Krav Magassa harjoitellaan yhtä tai useampaa vastustajaa vastaan sekä puolustamaan sivullisia erilaisissa uhka- ja väkivaltatilanteissa. Järjestelmä pitää sisällään myös puolustautumisen eri tavoin aseistettuja hyökkääjiä vastaan. Sitä käyttävät eri viranomaiset, puolustusvoimat ja turvallisuusmiehet ympäri maailmaa. Krav Magan on kehittänyt jo edesmennyt Imi Lichtenfeld. Hänen toimintaansa on jatkanut ja kehittänyt edelleen israelilainen Eyal Yanilov, joka on Krav Maga Global (KMG) -liiton toiminnasta vastaava pääkouluttaja.

Järvenpään Kehäkarhut ry:n lajivalikoimaan Krav Maga tuli heti lajin alkuvaiheessa (v. 1996). Seuramme oli toinen seura maassamme, joka aloitti lajin peruskurssin ja aktiivisen toiminnan Suomessa. Juha Saurama kävi Suomen ensimmäisen ohjaajakoulutuksen ja aloitti heti lajin opettamisen Järvenpäässä.

Krav Magassa ei voi kilpailla. Lajiin sisältyvät tasoasteet, joilla mitataan harjoittelijan kehittymistä lajin tekniikoiden parissa. Tarkempia tietoja tasokoejärjestelmästä Suomen Krav maga -liiton sivuilta. Tasokokeita järjestetään Krav magaa opettavissa seuroissa ja Suomen Krav maga -liiton järjestämissä leiritilaisuuksissa sekä seminaareissa.

Valmentajat

Kaikki seuramme Krav Maga -ohjaajat on hyväksytty Eyal Yanilovin ja hänen organisaationsa toimesta lajin valmennus- ja koulutustehtäviin. Ohjaajilla on useiden vuosien kokemus Krav Magasta sekä myös muista kamppailulajeista. Osa ohjaajista valmentaa Järvenpään Kehäkarhuissa myös muita lajeja. Kehäkarhujen ohjaajat käyvät säännöllisesti päivittämässä osaamistaan erityisesti ohjaajille tarkoitetuissa jatkokoulutuksissa. Kehäkarhujen Krav Maga -ohjaajien tasoasteet vaihtelevat G2 - E2 tasojen välillä.

Mikko Laaksonen - lajivastaava, mikko.laaksonen1(at)kolumbus.fi

Vesa Sillanpää

Sanna Hamppu

Jorma Vilkman

Hannu Häyrinen

Vesa Roine

Juha Saurama

Harjoittelu

Lajiin tullaan mukaan peruskurssien kautta, jotka alkavat elokuussa ja tammikuussa. Lisätietoja peruskurssit -sivulta.

Peruskurssin suorittaneet harjoittelevat kolme kertaa viikossa ja harjoituksissa harjoitellaan perinteisen Krav Magan lisäksi mm. nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä, vapaaottelua, matto-ottelua, ennakkotapauksia, väkivallattomia tekniikoita, turvaharjoitteita, yms.

Seuramme Krav Maga on pääsääntöisesti tarkoitettu hyvämaineisille yli 17-vuotiaille miehille ja naisille.

Harjoitusvarusteet

Seuramme myy jäsenillemme laadukkaita Fairtex, Top Ten ja Adidas harjoitusvarusteita. Niitä voi tiedustella seuran toimistolta.

Yksityisopetus

Annamme myös yksityisopetusta lajista, sekä järjestämme yrityksille lajin koulutuspäiviä. Lisätietoa voi tiedustella info@kehakarhut.fi / p. 0400 428018 toiminnanjohtaja Juha Saurama

Linkkejä

Suomen Krav maga -liitto
Krav-Maga.com
KMG Finland

Facebookissa

KMG Finland
Krav Maga Global – KMG HQ