Potkunyrkkeily yhdistää nyrkkeilyn käsitekniikan ja karaten jalkatekniikat

Potkunyrkkeily eli Kickboxing sai alkunsa 1970-luvulla Yhdysvalloissa, kun keksittiin yhdistää nyrkkeilyn vahvat käsitekniikat ja karaten jalkatekniikat.

Suomeen potkunyrkkeily rantautui 1980-luvun alussa Auvo Niinikedon tuomana. Suomen potkunyrkkeilyliitto perustettiin v. 1994 ja se on maailmanliitto WAKO:n ja WAKO Europen jäsen.

Potkunyrkkeilyä harjoitellaan ja otellaan maailmalla useilla erilaisilla WAKO-säännöillä, kuten esim. Full Contact, K1, Low Kick, Light Contact, Point Fighting ja Kick Light. Suomalaiset ovat saavuttaneet useita EM- ja MM- mitaleita lajin arvokilpailuissa. (Lähde: Suomen potkynyrkkeilyliitto)

Potkunyrkkeily Kehäkarhuissa

Järvenpään Kehäkarhuissa harjoitellaan kaikkia potkunyrkkeilyn ottelumuotoja. Käytännössä samat harrastajat harjoittelevat kaikkia näitä.

Seuramme potkunyrkkeily on maustettu paljolti nyrkkeilyllä, jonka lajitietämystä seurassamme on paljon. Moni potkunyrkkeilyn harrastaja seurassamme harrastaa myös nyrkkeilyä samanaikaisesti. Naisten ja tyttöjen osuus harrastajista on jo noin puolet.

Seurassamme on useita potkunyrkkeilyn harjoitteluryhmiä.

Lisenssivakuutus

Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry päätti vuonna 2002, että jokaisella lajia harrastavalla pitää olla Suomen Potkunyrkkeilyliiton ja Pohjola vakuutusyhtiön lisenssivakuutus. Vakuutukseksi käy myös oma vapaa-ajan vakuutus, mikäli se nimenomaan kattaa potkunyrkkeilyn.

Lisenssivakuutuksen voi ottaa netissä www.kickboxing.fi.

Oletko kiinnostunut kilpailemaan potkunyrkkeilyssä?

Lähes jokainen lajin aloittanut tulee mukaan vain harrastus- ja kuntoilumielellä, mutta jokaiselta peruskurssilta nousee aina muutama, jotka harjoittelevat kilpailut tähtäimessään. Seuramme panostaa erittäin paljon niihin, jotka sitoutuvat harjoitteluun kilpailumielessä.

Kilparyhmään on mahdollista päästä mukaan. Lisätietoja saa kilparyhmän valmentajilta.