Toiminnallisella harjoittelulla liikkuvuutta, voimaa ja hyvää oloa!

Kahvakuula eli girya (eng. kettlebell) on pyöreä kahvallinen metallikuula, jota voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta.

Kokoja

Kuulia on eri kokoja, perinteiset koot ovat 8, 16, 24 ja 32 kiloa mutta Suomesta saa paljon välikokojakin. Tyypillinen aloituspaino naisille on 8 kg ja miehille 16 kg. Kahvakuulan erityispiirre on sen soveltuvuus koko kehon liikkeisiin, kuten heilautukseen, tempaukseen ja rinnallevetoon ja työntöön, eli liikkeisiin jotka ovat painonnostosta tuttuja.

Liikket

Liikkeet ovat monien mielestä paljon helpompia oppia kuin tangolla tehtävät versiot. Siksi kahvakuulailua kutsutaankin koko kansan painonnostoksi, sillä jokainen voi saada paljon painonnostoliikeiden hyötyjä itselleen pienellä harjoittelulla. Koko kehon liikkeet itsessään tai yhdistettynä muuhun harjoitteluun ova tehokasta liikuntaa, sillä niissä käytetään koko kehon lihaksistoa hyväksi. (Lähde: Suomen kahvakuula ry.)

Toiminnallinen harjoittelu Kehäkarhuilla

Kehäkarhujen kahvakuulatunneilla mukana on vahvasti myös toiminnallinen harjoittelu. Toiminnallisessa harjoittelussa kahvakuulien lisäksi käytetään omaa kehon painoa, vastuskuminauhoja, kuntopalloja ym. välineitä harjoittelun lisänä.

Tunneilla keskitytään huolelliseen alkulämmittelyyn sekä liikkuvuutta, tasapainoa, voimaa ja kuntoa parantaviin harjoitteisiin. Kaikkeen siihen mitä tarvitse arkipäivän askareissa toimiaksesi ja voidaksesi paremmin.